donderdag 25 november 2010

Thailand: Kilometer vreten

Chantaburi (Gems Club Hotel)

Voordat we aan de grote motortocht in december beginnen moeten we natuurlijk bekijken wat Lyka zo van een lange tocht vindt. De eerste korte tochten, zo’n 125 Km per stuk, vond ze geweldig maar de dubbele afstand en dan twee dagen achter elkaar is weer een andere discipline. Op de computer snel een tocht uitgezet naar Chantaburi met onderweg een paar bezienswaardigheden waar het pauzeren van de rit niet zo saai zou zijn.

Het is een traditie dat wanneer we met de motor op stap gaan dan eten we het ontbijt bij Crazy Dave’s. Voor de 75 Baht (€ 1,90) kan je nooit fout gaan. Met verbazing keek ik hoe Lyka haar bordje leegde, alleen de koffie was wat sterk. En zo reden we iets over achten richting Chantaburi, met een omweg! De 260 Km zou een goede test zijn.
De eerste POI’s waren niet aanwezig, het was echt vreemd! Het ging van helemaal geen weg op het punt waar die moest zijn tot een doodlopende weg midden in een rubberplantage. En hier was echt niets te zien!

Het eerste punt dat wel bestond was ook meteen een mooie, de Khao Ha Yot grot wordt geflankeerd met een schitterende tempel in het midden van niets. Er waren ook geen monniken, het was een vreemde plaats. Ik waarschuwde Lyka voor de apen die waarschijnlijk op en rond deze berg zouden wonen.

Na een korte wandeling kwamen we bij de grotten waar het om ging. Hier werd het nog vreemder! Een Boeddha achter het kippengaas en attributen die ik niet had verwacht.

Maar een aangekleed skelet met sigaretten in zijn mond was voor mij ook nieuw! Het is het vreemdste dat ik tot nu toe bij een altaar heb gezien. Ik kan er alleen maar van maken dat hier Chinese invloeden aan het werk zijn. In het zuid-oosten van Thailand zijn er ook veel meer Chinese tempels en altaars dan elders in Thailand.

Er waren nog steeds geen klachten en we waren al op de helft voor vandaag. Het rijden over de verlaten landwegen, geasfalteerd of zandwegen is een heerlijkheid en een droom voor iedereen die van motorrijden houd.

Het volgende doel was de Ang Phak Nam Waterval, een waterval in het droge seizoen zal meestal geen succes zijn wegens het gebrek aan water. Maar de rust en de wandeling naar de waterval maakte veel goed.

Het was tijd voor de lunch en ook dit was op zich weer een kleine test. Ik weet natuurlijk na twee al wel wat Lyka zo allemaal lust en wat ze niet eet maar een bord gebakken rijst langs de weg is natuurlijk wel wat anders. Maar ook hier waren er absoluut geen problemen. Alleen de groenten blijven nog op het bord achter maar daar wordt aan gewerkt.

Met nog een 90 Km te gaan werd het nu ook tijd om even door te blazen. Met een hogere snelheid dan normaal bracht ik de gemiddelde snelheid voor de trip weer op 35 Km/u. En dat is dan ook meteen de beste gemiddelde snelheid voor een motortrip!
Het Gems Club Hotel is voor 690 Baht per nacht een koopje! Het enige nadeel is dat er geen ontbijt mogelijkheden zijn. Dus dat wordt een broodje en een kop koffie op de stoep voor de 7-11.
‘s Avonds gingen we nog wat eten en drinken bij Steak 49, een goed lokaal restaurant waar het altijd druk is. Een heerlijke Laab Moe en een groene curry was voor ons genoeg. De biertjes smaakten prima en het was een gezellige avond met Jim.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?