vrijdag 26 november 2010

Thailand: De tweede dag

Pattaya (Boxing Roo)

Na een goede nachtrust en met een lichte kater reden we de eerste paar honderd meter richting de 7-11. Het is een heerlijk hotel maar het enige probleem is dat er geen ontbijtmogelijkheden zijn. Een zoete sandwich met kaas en een bekertje Nescafé zijn voldoende voor mij en ook Lyka had genoeg aan zo’n voorgesmeerde boterham met een bekertje Milo.

Het eerste interessante wat we tegenkwamen was een kleine Chinese tempel aan de rand van Chantaburi. Er was nergens een bord met een naam te bekennen dus als een van jullie het Thais of Chinees kan lezen dan hoor ik graag de officiële naam?

Er waren niet zoveel POI’s op de terugweg aangegeven en na een kilometer of zestig zag ik een bord langs de weg grotten op waren aangegeven. Natuurlijk konden we de bergen zien en het ook tijd voor een pauze om de bips wat rust te gunnen. Deze grotten waren niet echt spectaculair maar het kleine goedverzorgde park was een oase van rust.

Het was heerlijk weer en vandaag besloot ik om toch maar zonnebrandolie op te doen. De hele dag in zon zonder bescherming ga je op een bepaald moment wel voelen. We reden over asfaltwegen en zandwegen, soms wat drukker maar meestal waren alleen op de weg. Overal kon je op de gezichten van de mensen lezen, ‘Falang’, als ze ons voorbij zagen komen. Op regelmatige tijden stoppen en de gemiddelde snelheid rond de 35 Km/u houden.

Op deze tweede dag was het wel wat moeilijker maar er werd niet geklaagd. Na 516 Km in twee dagen kunnen we terugkijken op een geslaagd experiment en we kunnen over twee weken met een gerust hart op stap gaan naar het noorden van Thailand.
Van Thailand 2010

1 opmerking:

  1. Jielus, het is altijd een feest om je verhalen te lezen. Ik ben heel benieuwd naar je boek. Borduurt het verder op je verhalen: die van mij is anders?
    Super grappig en herkenbaar. Groeten,
    Tom

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?