zondag 20 november 2011

Thailand: 5 jaar weblog “Travels and Troubles”

Pattaya (Boxing Roo (8))

Afgelopen maandag zijn we naar de film geweest, een Sci-fi thriller genaamd “In time”. De film speelt zich af in een toekomst waar er geen geld meer is maar dat alles in tijd wordt omgezet. Als kind hoef je je nog geen zorgen te maken maar op je vijfentwintigste begint je klok af te tikken. Je krijgt precies een jaar en als de klok op nul staat dan sterf je ter plaatse.
Klinkt oninteressant maar onder de film zat ik wel na te denken hoe dicht het bij de waarheid komt. We werken voor geld zodat we kwaliteit tijd kunnen besteden. En de tijd en het geld gaan ongelofelijk snel!
Vijf jaar geleden zat ik aan mijn website te werken toen ik besloot om me toch maar eens in een blog te gaan verdiepen. Het fenomeen “weblog” bestond al langer en het werd vooral gebruikt door mensen die hun dagelijkse bezigheden uitgebreid beschreven en soms er een foto bij plaatsten. Ik voelde me meer dan die groep want ik was natuurlijk een avonturier die met goede verhalen en mooie foto’s een ieder een blik gunde in de onbekende wereld van Azië.
En ik ben blij dat het zo gelopen is. De oneindige uren monteren, doorlinken, fouten zoeken, opmaak veranderen maakten plaats voor de kern van mijn opdracht. Het schrijven van een verhaal met foto’s erbij!
Op de momenten dat ik weinig of niets te schrijven had heb ik steeds de verhalen van mijn oude website overgezet en het is vandaag dus precies vijf jaar geleden dat ik met deze vorm van publiceren ben begonnen.

1826 dagen, 929 publicaties, 11258 foto’s en meer dan 40 bezochte landen verder kan ik zeggen dat mijn weblog met 117505 bezoekers uit 99 verschillende landen goed bezocht is. Het is dan ook mijn drijfveer dat er steeds weer zoveel mensen uit verschillende landen aan mijn weblog voorbij komen.

Ik sta op het punt om een grote verandering in mijn reiservaring door te voeren. Mijn rechtervoet wil niet meer dus een logisch vervolg is de fiets. Maar dat is een hele stap! Ik lees veel over wereldfietsers, de techniek en de uitrusting.
Maar ik kom steeds tot dezelfde conclusie: De twee zaken waar je de meeste angst voor hebt, slecht weer, lekke banden en mechanische pech. Het is niet de vraag of ze je zullen overkomen, maar wanneer ze je zullen overkomen.
2012 wordt het jaar van de waarheid, de informatie bij de ambassades is ingewonnen kaarten voor de GPS zijn gevonden. Nu alleen nog opstappen en de wereld vanuit een ander perspectief gaan zien.

Iedereen bedankt voor het lezen/volgen van mijn weblog, zonder jullie was ik nooit zo ver gekomen.

3 opmerkingen:

 1. Beste Jielus

  Gefeliciteerd met je 5 jarig jubileum

  Rene

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eerst en vooral proficiat met de 5de verjaardag van de blog, ik kom regelmatig eens piepen.

  Wat betreft de fiets... je weet wat ik ga zeggen, Jiel, herinner je die bustrip van Lijiang naar Litang, bus die motorpech had en terwijl de chauffeur de hele motor vakkundig uit mekaar haalde, ondertussen een sigaretje rokende, de gesprekken die we hadden... waar gingen die weer over? :-) Fijn dat je gaat fietsen, dat wordt een heel nieuwe ervaring!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kris, misschien was ik er toen nog niet klaar voor. Ik ben nu eenmaal een laatbloeier. ;) Maar in april of mei volgend jaar kom ik naar Brugge. Ik hoop je dan echt te zien. Neem eens contact me op via de email? Dan kunnen we ter zijner tijd wat afspreken.

  BeantwoordenVerwijderen

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?