vrijdag 5 januari 2007

Thailand, De trein

Bangkok-Nam Tok-Kanchanaburi 05/01/2007

De nacht was even wennen. Drie jongens op een kamer in één persoonsbedden. Snurken, scheten en slecht slapen. Mooier kan het niet! Maar alles is beter dan de 52 persoon slaapzaal in Australië. We hadden slecht geslapen omdat we gewoonweg nog niet moe genoeg waren, dat zou deze week wel veranderen.
Toen de wekker eenmaal om kwart voor zes afliep werden we langzaam wakker. Om de beurt in de “warme” douche (de laatste voorlopig) en snel aankleden. Tijd is een belangrijke factor als er een bus of trein moet worden gehaald. Het ging gelukkig allemaal snel genoeg en er was niemand met een ochtendhumeur. Kwart over zes verlieten we het GH op weg naar de pont.
We waren te vroeg en het hek was nog niet open, snel nog naar de 7-11 om wat broodjes en een kop koffie te scoren. We waren allemaal een beetje stil, de afwachting en onzekerheid wat er zou gaan komen.
Ik liep natuurlijk voorop en Dean en Henk volgden. Dit zou zo wel blijven omdat ik nu eenmaal “de weg” wist. Deze tocht met de trein was een van de eerste tochten die ik zelf had gedaan in Thailand, en na een keer of tien vond ik hem nog steeds mooi. Het werd dus genieten. We waren ruim op tijd en stil de indrukken in ons opnemend wachtte wij op de trein.
De derde klas trein rijdt langzaam door het landschap. Des te dichter je bij de beroemde brug komt des te drukker het wordt met toeristen die door de bussen op de stations worden afgezet en na de brug weer worden opgepikt. Dean en Henk genoten van de reis en het landschap dat langzaam veranderde van een vlakte naar een berglandschap.Aan het einde van de lijn was er geen tijd om uit stappen, hedendaags stopt de trein slechts tien minuten. Dean kocht nieuwe kaartjes en ik kocht snel wat geroosterde kippenpoten met kleefrijst voor de lunch. We zagen voor de tweede keer de dodenspoorweg en de brug over de rivier de Kwai.
Op het station in Kanchanaburi stapten we uit en gingen meteen op weg naar een GH. Ik was mijn oude GH vergeten en koos dus voor een ander GH, Mister Tee GH was niet slechter dan het GH van mijn herinnering. Het was maar voor twee nachten dus moest het maar. Het was even wennen voor de nieuwe backpackers maar stil aanvaarden ze mijn suggestie. Een steenhard bed en een koude douche in een ruimte die de titel badkamer nauwelijks kon dragen, maar wat wil je voor € 4,50 per kamer?
We liepen weer rustig terug naar de brug en dronken een paar Singha biertjes op de goede start, we waren vol goede moed en het ging gelukkig allemaal vlotjes. In de avond aten we rijst en dronken met een uitzicht op de rivier. Een Hollandse jongen, Marcel, die in het GH graag een biertje kwam drinken zou ons de volgende dag op weg helpen. We waren het er over eens dat we brommers zouden huren. Het was voor Henk ruim dertig jaar geleden dat hij brommer had gereden, het zou dus lachen worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?