maandag 22 april 2019

België: Een onverwachte rustdag

Lekker rustig Overijse (Camping Druivenland), maandag 22 april 2019

Of het nù een goed idee was om na het eten nog een biertje te gaan drinken tegenover de parkeerplaats hou ik nog even in beraad. Het was in ieder geval erg gezellig in “de Club”! Het lokale “Roman” pintje smaakte me goed en de trippel van “Ename” mocht er ook zijn.
Om half tien kwamen we op deze ochtend samen tegelijk uit bed. Een tong van leer en een smaak in mijn mond of ik aan de vloer van een herentoilet met de carnaval had gelikt. Ontbijt? Hou alsjeblieft op! Koffie, en veel, maar eerst twee flesjes sprankelend bronwater tegen de grootste dorst. Alle plannen voor deze korte reis zijn in de war geschopt maar eigenlijk maakt dat ook weinig uit want het reizen met de camper maakt je erg flexibel.
Het enige probleem is eigenlijk dat we de attractie die we voor vandaag hadden gepland voorbij moet worden gereden op weg naar de camping. Het worden dus wat meer kilometers dan verwacht. Het is namelijk campingdag en we moeten op zoek naar een douche. “Camping Druivenland” ziet er op de website prima uit en wij stellen sowieso geen hogen eisen aan een camping. Met dit weer hebben we ook geen elektriciteit nodig want het extra zonnepaneel en de nieuwe dynamo houden alle accu’s tot aan de rand vol.
Lekker rustig
Om iets over een uur arriveren we op de plaats van bestemming. Eerst is de brandstoftank nog even volgegooid, € 1,39 voor een liter diesel!, en hebben we gezocht naar een supermarkt die op Paasmaandag open is. Helaas Pindakaas, alles is gesloten en uiteindelijk geven we maar op, we moeten het doen met wat er in de koelkast ligt. Het is op de camping een stuk rustiger dan verwacht! Een enorm grasveld is alleen aan de buitenkant gevuld. Ik ga gewoon on het midden staan zo ver mogelijk van alle andere bezoekers. Wel staan er alle nationaliteiten die we hadden verwacht.
Lekker in de zon
Lyka gaat snel naar de sanitaire voorzieningen om haar haar te wassen en haar lichaam te reinigen. Zelf ga ik nog even binnen wat liggen lezen. Dat duurt niet lang want de zon trekt me aan en ik ga lekker buiten in de zon zitten. Totdat ik het door de warmte niet meer kan houden!
Frikandellen met satésaus op brood. We zijn nog nèt niet zover dat we een elektrische frituurpan meenemen maar we hebben het wel eens besproken. Ik ben nu eenmaal een patatman, ik lust het wel elke dag!
De wijzer op de klok draait rustig haar rondjes. Wat is het hier heerlijk rustig! Nu we € 21,- moeten neertellen voor de gebruik van een douche gaan we zitten praten of we dit niet anders kunnen oplossen. We komen bij de plaatselijke zwembaden uit. Ik heb die verhalen wel eens zitten aanhoren van andere zwervers met een oudere camper. Voor € 6,- tot € 10,- samen douchen is toch heel wat anders dan € 23,-. Voor het verschil kunnen we veel lekkeren dingen eten of 100 kilometer verder rijden.
Koreaanse Noedelsoep
Avondeten is gemakkelijk en relaxed zoals alles vandaag. Koreaanse noedelsoep met zeevruchten en met garnalen voor Lyka. De rustdag wordt afgesloten met twee afleveringen van de serie “Snowfall”. Het eerste seizoen heeft potentieel en we zijn het na bijna twee uur erover eens dat we morgen weer twee afleveringen kijken.
Welterusten.
Copyright/Disclaimer