zondag 5 mei 2013

Nederland: Bevrijdende Blues

Zaltbommel

Een mooi programma met slecht weer! Nee, niet slecht in de betekenis van het weer maar in de betekenis voor het bezoeken van een blues concert van “Robert Lighthouse”.
Donkere depressieve blues van één man met een gitaar en een mondharmonica is op zijn best wanneer buiten donkere wolken onafgebroken zwermen van zware regendruppels naar de aarde laten afdalen. Een deprimerende muziek verdient een deprimerend weer en is dan op zijn best.

Helaas is het op deze bevrijdingszondag van 2013 een van de eerste mooie dagen van de lente van 2013. Een winter die extra lang in Nederland is blijven hangen vecht met alles wat hij tot zijn beschikking heeft om de lente zo lang mogelijk buiten de deur te houden. Vandaag lijkt het alleen alsof de winter een slechte dag òf een dagje vrij heeft genomen zodat de lente zich eindelijk van haar beste kant kan laten zien. Een buitenkansje dat de lente met beide handen aanneemt!
Een stralend blauwe hemel en temperaturen die boven de 20 graden schieten jagen iedereen naar buiten om eindelijk eens te kunnen genieten van de zon.

Binnen in “Het Hof” is het niet erg druk. En dat is jammer, want het verdient beter! Een klein select groepje liefhebbers van de blues verkiezen het eenmalige concert voor de mooie middag in de zon. En het is ook de moeite waard.

“Robert Lighthouse” is voor de èchte liefhebber en fijnproever. Het is een prima middag maar de eenmansband had een groter publiek verdient. De biertjes vloeiden goed en de sfeer zat er goed in. Zeker de moeite waard maar ik hoop dat het de volgende wat slechter weer is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?