dinsdag 24 april 2018

Nederland: Op bezoek

Middenbeemster (bij Kroppie), dinsdag 24 april 2018

We zijn pas twee nachten thuis en we gaan alweer op pad! Het zijn allemaal lopende projecten om de camper nog beter te maken. Dit lopende project heeft als doel om het voltage van de laadstroom uit de dynamo te verhogen zodat beide accu’s beter worden opgeladen. Tijdens mijn eerste bezoek aan Kroppie, enkele weken geleden, hebben we vastgesteld dat een van de vorige eigenaars, zonder voldoende kennis van de materie, met de kabels onder de motorkap heeft gespeeld. Nu staat er een doosje in de leefruimte met de nieuwe onderdelen.
Het weer zit ons helaas niet mee! Na de mooie dagen van vorige week zijn de regen en de koude oceaan winden weer terug. Een koude westerwind drukt de temperaturen onder de vijftien graden overdag. Gekleed in een warme joggingbroek en fleece t-shirt vertrekken op deze middag richting Middenbeemster, een mooi dorp in Noord-Holland onder de rook van Alkmaar.
Het wolkendek wordt steeds dunner tijdens onze rit en net voor Amsterdam moet ik zelfs mijn zonnebril opzetten. De camper spint als een dikke kater, de oude diesel laat niet met zich sollen zolang we niet boven de 100 Km/u hoeven te gaan. Het laatste stukje gaat binnendoor en met moeten zelfs door het centrum van Purmerend. Voor een moment denk ik aan Alie waar ik zolang niets van heb gehoord. Gezien haar hoge leeftijd is het erg waarschijnlijk dat ik ook nooit meer iets van haar zal horen. Het leven is vergankelijk, daar denk je niet aan wanneer je jong bent maar nu ik zelf richting de zestig jaar ga denk ik er steeds meer aan. Een reden temeer om van elke dag die we nog geschonken krijgen het beste te maken.
Twee oude dames
De ontvangst bij Jos is hartelijk en onder het genot van een kop koffie, met een koningsbol van de Jumbo, bespreken we luchtig de komende werkzaamheden. Zelf zal ik hoofdzakelijk figureren en gereedschap aangeven en aannemen. De plannen voor morgen liggen klaar en wij trekken ons terug in de camper die op de oprit geparkeerd staat. Dat is het mooie van een camper! Parkeren, gordijnen dicht, radio aan en je hebt het campergevoel, het maakt helemaal niets uit waar je geparkeerd staat.
Het koken is nog een beetje onwennig voor me! Ik moet nu een complete keukeninrichting voor in de camper kopen zodat ik niet meer met de spullen tussen de camper en het huis heen en weer hoef te slepen. Ondanks de beperkte mogelijkheden krijg ik het weer voor elkaar om een lekkere, gezonde en voedzame maaltijd op tafel te zetten. Noedels met Koreaanse kip met broccoli. Het is geen grote maaltijd maar ik heb nog wat harde broodjes en olijven gekocht om vanavond bij de tv van te snacken.
Ik zoek op de laptop contact met het internet en tot mijn verbazing werkt KPN Fon nu wel. Het mag dan wel niet al te snel zijn maar het is tenslotte gratis. Ons doel is voetbal! De halve finales van de Champions League zijn aangebroken en de meest bekende voetbalploegen zijn al uitgeschakeld. Liverpool - AS Roma is het affiche voor vanavond. Het is een fantastische wedstrijd en onder het genot van de olijven en stukjes brood met Hollandse blauwschimmel kaas, weggespoeld met een glaasje witte wijn en een blikje Amstel bier, is het een heerlijke avond in de camper. Buiten tikken dikke regendruppels op het dak, dat maakt het alleen maar knusser en gezelliger.
Morgen gaan we aan het werk en ik ga ervan uit dat de elektriciteit problemen dan voorgoed zijn opgelost. Dat is niet zeker! Bij een acht en twintig jaar oude camper ben je nooit klaar met het (onderhouds)werk!
Copyright/Disclaimer