zondag 18 april 2010

Nederland, Rhenen of Rheden?

Zaltbommel, 18 april 2010

Het was een bijzonder prettige dag vandaag. Het was niet al te warm maar de zon stond hoog aan een blauwe hemel terwijl zij tevergeefs tegen de noord-oostelijke wind vocht.

Het was heerlijk weer om te wandelen en een frisse neus te halen in het natuurschoon dat Nederland rijk is. De keuze voor vandaag was gevallen op een wandeling op de Veluwezoom. Onwennig gingen we op pad met de trein. De wandeling is namelijk te vinden op de website van “Er op uit” en gaat van station naar station. Dit is leuker dan een rondje lopen omdat je weer terug moet naar de drukke parkeerplaats waar je auto staat.

Onderweg in de trein vond ik het al vreemd dat we via Den Bosch richting Arnhem moesten. Maar ja, je besteed er geen of weinig aandacht aan omdat het veel te gezellig was in de trein en het het landschap onder de zon ook mooi was. Ja, Nederland is nu eenmaal heel mooi. Ook als je al veel van de wereld hebt gezien. Sterker nog, Nederland wordt nog veel mooier en je waardeert de schoonheid veel meer.
Op zondag is de buffetruimte op het station van Dieren gesloten en dat werkte niet mee omdat we het nu zonder een gedrukte beschrijving van de tocht. We waren al na een vijftal minuten buiten de bebouwde kom van dieren en op weg naar Velp. Het lezen van zo’n PDF op je iPhone is niet ideaal maar we deden toch ons best. Natuurlijk ging het fout en dat duurde niet eens lang! Gelukkig werden we door een wandelaar met een kaart weer op het goede spoor gezet en zo belanden we op het fijne terras van het “Pannenkoekhuis de Carolinahoeve”. Ik was blij dat ik naar het toilet kon en Tettje genoot van een pistolet met kaas, en die zag er heel appetijtelijk uit! We vervolgden onze weg en bekeken de altijd indrukwekkende kudde “Schotse hooglanders”.

Later in de wandeling ging het opnieuw fout en toen we dat door hadden waren we al te ver om weer terug te gaan. We besloten dus om de korte wandeling maar af te maken en richting thuis te gaan. Op het station van Rheden hadden we het nog niet door! Een medepassagier wees ons er op dat we in Rheden en niet in Rhenen waren, die liggen namelijk heel wat uit elkaar! Het biertje in Utrecht schoot er dus bij in maar dat betekende niet dat we een fijne zondag hadden gehad. Volgende week wordt het weer nog mooier en gaan we opnieuw op pad. We weten alleen nog niet waarheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?