zaterdag 10 april 2010

Nederland, een zonnige middag met het zesde elftal

Zaltbommel, 10 april 2010 (de complete serie (70 foto's!))

Na mijn eerste dag op Nederlandse bodem ben ik alweer aardig gewend aan de grote verschillen tussen Azië en Europa. Nieuwe apparatuur was aangeschaft en daarmee moest ik nu gaan experimenteren om te zien of het allemaal wel zo goed was als ze me hadden doen geloven.
Vanzelfsprekend stond het eerste elftal, het vlaggenschip van de voetbalvereniging, bovenaan mijn lijst. Totdat ik op het voetbalveld arriveerde en daar de complete selectie van het zesde elftal van NIVO-Sparta aantrof. Nu krijgt het eerste elftal al zo veel aandacht dat ik het eerlijker vond om het zesde elftal maar eens het onderwerp van mijn zaterdagmiddag sportreportage maakte.
De wedstrijd was misschien niet van een ongelofelijk hoog niveau maar het vuur in de harten van de spelers en de inzet om te winnen logen er niet om.


Gaan we omhoog of naar beneden?


Het zesde elftal van NIVO-Sparta

Tijdens de eerste helft had het zesde elftal duidelijk het beste van het spel dat al snel resulteerde in een 2-0 voorsprong voor de roodwitten.


Guusje maakte na ongeveer achttien minuten de 1-0 met een schitterende omhaal die slecht verwerkt werd door de Kerkwijkse defensie.


Vier minuten later was het opnieuw raak door Michel Pauw die met een fraaie solo de gehele verdediging op het verkeerde been zette en het met een geplaatst schot van korte afstand koel afmaakte.


De weerstand van het vierde elftal Kerkwijk was gebroken en op een paar kleine kansjes na werd er rustig naar de rust en de sportdrankjes gespeeld.

De patat met pindasaus in de kantine liet wat lang op zich wachten waardoor ik het begin van de tweede helft en daarmee de 3-0 van Nico Jansen mistte. Helaas, pindakaas en de volgende keer beter.


Harold Wiegmans in actie.


Een misverstand in de verdediging.


Overzicht!


Een versnelling op het middenveld.


De goed leidende scheidsrechter.


Het toegestroomde publiek.

De biertjes na de wedstrijd smaakten prima en de sfeer was goed.


De gestreepte leider van het zesde elftal.

De foto’s in volledige grootte en zonder watermerk kunnen hier worden gedownload of als print worden besteld: NIVO-Sparta 6 - Kerkwijk 4 (de foto's)

3 opmerkingen:

  1. Hartstikke leuk gedaan pik.

    Groeten,
    Ed Pouw

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Altijd leuk, Nivo 6. De kwaliteit spat er vanaf....

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?