donderdag 12 november 2009

Singapore, een nieuwe ervaring

Singapore, 12 november 2009

De dag dat ik op pad ga naar Nepal is eindelijk aangebroken. Toch is er iets vreemds met me aan de hand. Ik ben vandaag niet echt opgewonden om op pad te gaan! Misschien wordt het allemaal een beetje gewoon voor me? Misschien moet ik maar eens een paar maanden rustig aan doen?

Ik schaam me een beetje voor mijn eigen gevoelens. Voor veel mensen zou dit de reis van leven kunnen zijn, voor mijn gevoel is het gewoon een andere bestemming. Maar deze reis is voor mij toch ook heel anders! Ik ga voor het eerst, voor zover als ik me kan herinneren, op pad met een reisgezelschap. Allemaal vreemden met hetzelfde doel. Omdat ik altijd alleen op pad ga, met uitzondering van één reis per jaar met mijn vriend Tettje, voel ik me ook een beetje ongemakkelijk. Het slapen in een zes persoon dorm kan me niets schelen maar de kamer delen met één persoon die ik niet ken geeft een vreemd gevoel.
Ik ben sociaal genoeg, daar twijfel ik niet aan, maar er is nu geen uitweg! Geen nooduitgang! Niets! Ik moet nu deze reis tot een goed einde brengen. Er zijn zoveel onzekere en nieuwe factoren binnen deze trip dat ik er tureluurs van wordt. Een grote rugzak, een nieuwe camera met drie lenzen, winterkleding en nog veel meer. Ik ben me ervan bewust dat ik het zo snel mogelijk van me af moet zetten, maar dat is niet zo eenvoudig als het klinkt. Daarom ga ik er gewoon maar vanuit dat zaterdagochtend op het moment dat ik op de luchthaven het vliegtuig instap alles van me af valt.

Zelfs op donderdagavond loop in nog gespannen en vol twijfel door de straten van Singapore. Singapore lijkt me zelfs een beetje vijandig geworden. Ik wil vluchten maar ik realiseer me ook dat ik dan op de vlucht ga voor mijzelf en niet voor een denkbeeldige demon.

Zonder alcohol en vermoeid ga ik de terugreis naar mijn hostel aan. Oordoppen en slapen! Lang slapen!

1 opmerking:

  1. Geniet ervan, Jiel.

    Nepal is een absoluut fantastische bestemming. Van alle plaatsen die ik gedurende mijn Azië jaren bezocht, is dit het land waar ik nu wou dat ik er veel langer en veel meer geweest was (dan misschien iets minder rondhangen in KSR ;-).

    De mensen zijn ongelofelijk vriendelijk & easygoing, de bergen zijn onvoorstelbaar spectaculair en ook het eten is niet te versmaden (onze trekking kok slaagde er zelfs in om een zware dag na 2 weken stappen een chocoladecake te bakken op 4000 meter hoogte). Vergeet vooral de zalige yack steaks niet in Kathmandu.

    Wat zijn de plannen in Nepal?

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?