maandag 29 december 2008

Singapore, is Singapore te streng?

18 opgepakt voor het rijden onder invloed
Door Asha Popatlal, Channel NewsAsia | Gepost: 27 december 2008 1740 uur

Pattaya, 29/12/2008

SINGAPORE: Een uit vier over het eiland verspreide politie verrassing controles tijdens dit feestelijke seizoen resulteerde in 18 automobilisten die gearresteerd werden voor rijden onder invloed van alcohol op de late vrijdagavond.



Vanaf middernacht stonden er wegversperringen op Tampines, Defu Avenue 1, Dunman Road, Whitley Road en Fort Road. 

Één voor één werden de automobilisten tot stoppen gedwongen en werden gevraagd om hun identificatienummer te tonen.



Van twee uur ‘s nachts ging er een tweede reeks van wegversperringen op langs Neil Road, Tanjong Pagar, Maxwell Road, Kreta Ayer Road en Cantonment Road, aan de rondweg van de concentratie uitgaansgelegenheden, restaurants en drinkgelegenheden in de buurt.



Ademtests werd uitgevoerd door 72 automobilisten. Achttien bestuurders faalden de test en werden gearresteerd voor rijden onder invloed, waardoor het aantal bestuurders met drank op die dit jaar zijn gepakt is gestegen tot 3552.



Verkeer Politie Rachel Soh Seok Hoon zei: "Het doel van deze oefening is belangrijk, omdat voor de afgelopen 11 maanden hebben wij zeer veel mensen met een slok op achter het stuur aangetroffen." 

Al degenen die gearresteerd op vrijdagavond waren mannen tussen 28 en 60 jaar oud. 

21 andere personen werden eveneens aangehouden in verband met strafbare feiten.



De wettelijke limiet in Singapore voor rijden onder invloed van alcohol is 35 microgram alcohol per 100 millimeter adem. 

Maar het gaat niet alleen over kennis van de limiet. Als u last heeft van een paar drankjes en stapt achter het stuur van een auto, zelfs als het alcoholgehalte in het bloed of de adem niet hoger is dan de wettelijke limiet, kunt u nog steeds worden belast met het rijden onder invloed als de politie vindt dat u niet in staat bent om de auto goed en veilig te besturen.



In Singapore, verliezen de bestuurders die veroordeeld zijn voor rijden onder invloed hun rijbewijs voor ten minste één jaar. 

Bovendien kunnen de overtreders die voor de eerste keer worden veroordeeld ook worden beboet, tussen de $ 1000 en $ 5000 of een gevangenisstraf tot zes maanden.



Multirecidivisten worden geconfronteerd met een verplichte gevangenisstraf.

http://www.channelnewsasia.com/stories/singaporelocalnews/view/398755/1/.html
Copyright/Disclaimer