maandag 17 december 2007

Thailand, terug in de tijd

Pattaya, 16/12/2007

Het weekend van schijnheiligheid is voorbij. Gelukkig!
Op de vrijdag werd er eigenlijk gewoon doorgegaan met de dagelijkse bezigheden onder een deken van duisternis en de muziek zachter.
De zaterdag was een ander geval, het is nog steeds onbegrijpelijk dat het ene restaurant openlijk bier/alcohol serveert en de buren door de politie worden gesloten en opgesloten. Bedrijven van Thaise eigenaars draaien gewoon door terwijl een instituut als “Shenanigans Irish Pub” gewoon wordt verboden bier te serveren bij het eten,
De zondag was nog eens compleet anders. In het nieuws was er al verteld dat bijna iedereen zijn stem had uitgebracht en dat er weinig stemgerechtigde meer werden verwacht. Alhoewel het officieel verboden was tot middernacht werd er op Jomtien Beach al rond de middag openlijk bier/alcohol gedronken. Honderden Thai lagen met hun families op matten Som Tam te eten en flessen Johnnie Walker te legen. In Pattaya City was het nog onduidelijker wat nu wel of niet mocht. Het varieerde van bier uit koffiemokken tot gewoon een flesje op de bar.
Het is wel zo dat alle getroffene van deze belachelijke regel het er over eens zijn dat het zo nog wel te doen is. Het is misschien wel een spannende onderbreking van de gewone dag.

1 opmerking:

  1. Die VCD had ik ook nog liggen hoor Jiel, geen paniek.

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?