maandag 25 februari 2013

Thailand: 52 nachten in Bangkok

Pattaya (Boxing Roo (8)

We hebben Bangkok na 52 nachten weer achter ons gelaten en onze intrek ik Pattaya genomen. Maar niet voor lang. Vrijdag staat er een flinke rit met de motor op het programma naar de grens met Cambodja. Het is moeilijk te geloven maar dan zijn de 90 dagen van ons visum al weer om en moeten we gaan stempelen.
Het zijn spannende en inspannende dagen geweest sinds we op 3 december 2012 in de trein op weg naar Bangkok besloten om de cursus inburgeren in het buitenland te gaan doen. Het is niet altijd even gemakkelijk geweest! De onzekerheid en soms het gebrek aan zelfvertrouwen maakten het tot een moeilijk traject dat we nu achter ons laten, een diploma en een aanvraag voor het MVV visum in de rugzak.
In de taxi op weg naar Pattaya zie ik ons verblijf in Bangkok met de kleine en grote problemen, de leuke en moeilijke dagen weer aan me voorbij trekken. Het goedkope Thaise eten dat we op de markt kochten. De goede omgang van Lyka met haar medestudenten en leraar. De avonden uit op Khao San road en de koude flessen bier op de kamer.
‘Europa. België. Duitsland. 80 jaar. Een dagboek….’, en meer van de antwoorden die Lyka avond na avond op zat te dreunen terwijl ik probeerde tv te kijken. Koreaans eten en het magnetron omelet met kaas ontbijt.
Het zit er gelukkig op! Een paar foto’s van de mooie 52 nachten in Bangkok.


93 Building in Bangkok


Onze kamer voor de twee maanden (210)


Eerste Thaise lunch, Pad Krapow Moo, voor 40 Baht (€ 1,00)


Khao San Road


Paella op de Chatuchak weekendmarkt in Bangkok


Gyoza op een avondmarkt


Een likje verf?


Klasgenoten met Lyka jan/feb 2013


Relaxen op het balkon


Pitspoes


The Better (Beatles)


Thaise maaltijd (€ 2,75)


Shoarma bij Shoshanna


Chinees Nieuwjaar


De laatste lesdag


Geslaagd! Mission accomplished!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?