donderdag 22 december 2022

Filippijnen: Vrede op aarde

2022-12-15_125819headblogw
Angeles City (Walk About Hotel) Poolside 1), donderdag 22 december 2022

Slavernij is alweer een tijdje een erg populair onderwerp in de Nederlandse media en de witte bevolking van Nederland moet aan zelfkastijding en boetedoening doen voor iets wat 250 jaar geleden is gebeurd?
Ik heb net “Hoe duur was de suiker?” van Cynthia McLeod gelezen en dan denk je plotseling anders over de slavernij. Het verhaal laat de vele verschillende gezichten van de slavernij in Suriname zien. Het boek is een aanrader wanneer je zelf een mening wil vormen en niet die van de gekleurde WOKE sekte klakkeloos wil overnemen.
Vooral de schuld van de Joden, de Banken in Amsterdam en Rotterdam, en de inmenging van het Graafschap Holland, de Heerlijkheid Utrecht en het Graafschap Zeeland is historisch meer dan duidelijk. Ik kan me niet voorstellen dat er geen boekhoudingen en/of administraties zijn overgebleven die de nakomelingen van de verantwoordelijke plantage eigenaren duidelijk en onomstotelijk aanwijzen. Maar wat gebeurt er? De Nederlandse regering bied excuses aan uit naam van Achmed uit Klazienaveen en Igor uit Kiev, en de rest van Nederland die aantoonbaar absoluut niets met de slavernij in het verleden mee van doen hebben! Heeft de slavernij in het verleden ervoor gezorgd dat ik nu een goed leven heb of heb ik zelf ook nog een steentje bijgedragen?

Het is alsof de kleuterleidster die 40 jaar geleden een seriemoordenaar onder haar hoede heeft gehad voor de rechter moet verschijnen wegens medeplichtigheid aan moord!
Bouwvakkers kamp En dan zijn er natuurlijk ook nog de enorme humanitaire problemen in Qatar! Zie hier voor jezelf? Dit is een bouwvakkers dorp in de Filipijnen! Hier wonen ongeveer 500 bouwvakkers met hun gezin die 10 tot 12 uur per dag moeten ploeteren voor € 6,- tot € 9,- per dag. De helft van het geld dat ze verdienen moet verplicht in de “dorpswinkel” worden besteed! Wie durft er dan in Nederland nog te roepen dat de slavernij is afgeschaft?
Denk je dat deze mensen met tegenzin voor € 60,- tot € 90,- per dag overzee in de Arabische Golfstaten gaan werken? De gevaren die op deze bouwplaats op de loer liggen zijn hetzelfde als in Qatar! Een misstap kan je laatste zijn. De grachtengordel en Randstedelijke toetsenbord wereldverbeteraars hebben maar een agenda, die van zichzelf. Zielig denken voor een ander om jezelf beter te voelen. Huilen voor een ver land en lachen voor jezelf in je hand?
800 meter wandelweg Ik ben gelukkig nog geen gram aangekomen en heb nu ook een circuit van ongeveer 800 meter gevonden waar ik in de open lucht, en ongehinderd, zes rondjes kan lopen. Ik ga niet elke dag maar enkele malen per week is het heerlijk om in de open lucht, met een briesje warme wind in je gezicht, te bewegen. Je moet je lichaam nu eenmaal goed onderhouden en zorgen dat je gezond blijft.
Kerst in het winkelcentrum In een van de lokale winkelcentra, “SM Clark”, is de kerstmis in volle hevigheid losgebarsten. In het katholieke Filipijnen is het kerstfeest zonder enige twijfel de belangrijkste tijd van het jaar. Mij doet het persoonlijk erg weinig omdat ik niet ben opgegroeid met christelijke feesten en andere verkleedpartijen.
Het uit Amerika overgewaaide idee van kerstmis, de cadeautjes inclusief de kerstman, het overdadige eten en drinken en met de overdreven versieringen is hier nog meer aangeslagen dan in Nederland. Totdat een kleine groep het kerstfeest in Nederland aanstootgevend en beledigend vind en begint met het protesteren tegen het vieren van kerstmis. Dan wordt het ook in Nederland verboden en afgeschaft! Alles in naam van de multiculturele samenleving?
Maria verschijningMaria verschijningMaria verschijningMaria verschijning Een uiting in kunst en een lofzang over de heilige maagd Maria valt wel op in het enorme winkelcentrum. Vernieuwing in een oude religie!

Ik rust veel uit en lees boek na boek aan het zwembad. Ik heb in de afgelopen elf weken meer boeken gelezen dan in de drie jaar ervoor. Er is gelukkig weer een innerlijke rust in me geslopen die ik lang niet heb gevoelt. Toch speelt ook af en toe de oude onrust weer in me op!
Dat heeft me doen besluiten om er definitief een eind aan te maken. Elke keer wanneer ik de wakkere krant van Nederland op het scherm tover wordt ik treuriger over mijn geboorteland en wat de laatste jaren door de overheid allemaal genormaliseerd is. Wanneer ik andere, vooral linkse en intellectuele, dagbladen bekijk wordt ik nog depressiever. Zij hebben de neiging om het slechte nieuws te romantiseren en te accepteren. Zij dromen van een Noord-Korea aan de Noordzee! Frans Timmermans als onbetwiste leider van een volk met honger, in het donker en in de kou.
“Zachte heelmeesters maken stinkende wonden!” De Nederlandse samenleving is tot op het bot verrot en elke dag gaan meer mensen het allemaal normaal vinden en ook nog met hand en tand verdedigen. Gelukkig heb ik een keuze, ik kies voor mijn eigen weg tot aan mijn dood! Geloof het of niet, maar iedereen moet er een keer aan geloven. De dood wegstoppen of jezelf wegstoppen helpt niet!
Pancit and Chow MeinClub SandwichFish and ChipsJeyuk Bokkeum en Bi Bim Bap Eigenlijk doe ik elke dag helemaal niets tot zeer weinig. En dat bevalt me prima.
Mijn dagen trekken aan me voorbij van maaltijd tot maaltijd en van het rond 06:30 opstaan tot het rond 21:30 naar bed gaan. Het lijkt niet veel maar in Nederland doe ik precies hetzelfde en daar is het ongezellig, vreselijke duur, erg gevaarlijk en ook nog eens stervenskoud.

Wij redden het hier wel!
Copyright/Disclaimer