vrijdag 26 juni 2020

België: De eerste reis van het jaar

De eerste maaltijd aan boord

Vorselaar (Sportcentrum 'De Dreef’), vrijdag 26 juni 2020

Het Corona Virus, zelf gebruik ik liever COVID-19 of Wuhan-virus, heeft de wereld voorgoed veranderd. Science Fiction over de invasie van een niets ontziend virus lijkt werkelijkheid geworden. Hoewel ik persoonlijk nog enige twijfels heb bij de uitbraak en hoe die tegemoet is gestapt betekende het toch dat we thuis werden opgesloten en sinds maart moesten wachten voordat we met de camper op pad konden. Nu is het dan eindelijk zover!
Vanochtend heb ik de zes jaar oude rubber sloffen onder camper laten vervangen door precies dezelfde nieuwe exemplaren van het merk Continental. Mogen we de komende zes jaar ook veilig en zonder lekke banden doorkomen? Amen! Een boodschappentas vol met voedsel en sauzen verhuisd van de koelkast in de woonkamer naar de koelkast in de camper, wat kleding en andere persoonlijke zaken, en dan is het eindelijk zover dat we op pad kunnen.
Ik kan zeggen dat het zeer onwennig is om na bijna tien maanden weer met de oude dame op pad te zijn! Bij onze “vaste halte” Restaurant Vught In 't Groene Woud, stoppen we op de parkeerplaats om tussen de vrachtwagen onze bij de Lidl aangeschafte lunch te nuttigen. Opeens smaken die Pompoenpitbroodjes met komijnekaas een stuk lekkerder. Het is waar dat op reis alles lekkerder smaakt dan thuis achter de geraniums. De koffie die ik vanochtend om tien over zeven zette heeft ook niets aan smaak ingeleverd.
We moeten alleen nog wel wennen aan de warmte in de camper. Op deze warme zonnige dagen wordt hier gemakkelijk de 37 graden Celsius aangetikt. Dat is ook een van de redenen dat wij niet zo graag in de zomer op stap gaan. Alle jaargetijden zijn geschikt voor een camper met uitzondering van de zomer! Na ruim vijftien weken huisarrest nemen we de warmte graag voor lief en trekken er een paar dagen op uit. 
Plaatsje voor de nacht
Het rijden met de oude dame, afgelopen week dertig jaar oud geworden, heb ik nog niet verleerd maar het harmonieuze samenzijn met mijn lieve vrouw in de camper is wat roestig. Met z’n tweeën in zo’n kleine ruimte vraagt meer dan alleen maar begrip. Periodes van privacy zijn heel belangrijk hebben we de afgelopen reizen geleerd! En dan hebben we bij aankomst in Vorselaar ook meteen een eerste kleine tegenslag!
De hondenclub blijkt nog gesloten en ook de trainingsavond voor de viervoeters is wegens de warmte afgelast. Maar “den Jos” heeft onze camper meteen opgemerkt en komt ons begroeten. Hij kan niet geloven dat het alweer zo lang geleden is dat we hier zijn geweest. Jos verteld voluit over wat er het laatste jaar bij de hondenclub allemaal is gebeurd. Hij heeft nu overheidspensioen en hij heeft van de hondenclub, na 43 jaar als barman, afscheid genomen. Hij verzekerd me dat hij er nog steeds geen spijt van heeft en dat hij blij is dat hij nu ook de hele avond kan kaartspelen. Maar het houd ook in dat ik nog moet wachten op mijn eerste ijskoude glas Duvel in België. 
De eerste maaltijd aan boord
Bij de frituur om de hoek word ik ook herkend en dat geeft me een goed gevoel. De frieten sluiten aan bij saucijsjes en worden compleet gemaakt met een bak verse sla. Het mag voor sommige van jullie een karige maaltijd zijn maar het smaakt ons prima. Nog een Griekse zwarte bramen yoghurt, een halve mok koffie en ik ben klaar voor de avond.
Ik geniet ervan maar zie ook dat Lyka nog even moet wennen aan deze levensstijl. Nog wat tv kijken, genoeg Gb’s in de bundel tot 1 juli, en dan naar bed. Ik schrijf mijn eerste verhaal in de camper met langzame saxofoon jazz op de achtergrond. Een koel wit wijntje maakt de slome warme zomeravond compleet. Heerlijk, hier ben ik op mijn plaats en bijna verlost van alle stress. Morgen gaan we wandelen wanneer het weer het toelaat!
Copyright/Disclaimer