vrijdag 20 februari 1998

Czech Republic: Op de vlucht voor de carnaval

Prague (Kafka Hotel)

Genietend van mijn rust maak ik niet zoveel mee en heb dus weinig stof om over te schrijven. Omdat ik bijna al mijn foto’s om mijn MacBook heb staan is het leuk om af en toe eens in die oude albums te kijken en een verhaaltje bij de foto’s te schrijven. Dit is meer dan 13 jaar geleden en ik moet eerlijk zijn dat ik me nog veel kan herinneren van deze trip. (Pattaya, 10 juli 2011)

Het is alweer meer dan drie maanden geleden sinds mijn grootmoeder is overleden. Het is me niet in mijn koude kleren gaan zitten en ik kan, of misschien wel wil, niet meer goed functioneren. Mijn uitstapje naar Schotland met het oud en nieuw smaakte naar meer. En met de carnaval voor de deur hadden Dean en ik al snel besloten om een weekend uit op uit te gaan. Praag trok ons aan zeker omdat de hotelprijzen niet al te hoog waren en we er met de auto naar toe konden.
De avond voor ons vertrek hadden we de tassen gepakt en nadat we afscheid hadden genomen van Chris en Dorrie in Café de Spin waren we klaar om op pad te gaan.

We zijn in één ruk naar Praag gereden waar we het hotel al redelijk snel hadden gevonden. De kamer was niets bijzonders maar goed genoeg voor een paar nachten. Zodra we onze intrek hadden genomen liepen we de stad in om nog snel wat te eten en een beetje van Praag in het donker te zien.

Die Karels brug is een schitterende omgeving die bij avond alleen nog maar mysterieuzer wordt. Een paar biertjes kan geen kwaad en zo vielen we een kroeg binnen waar een besloten feestje van de Canadese ambassade op een eind liep. We verontschuldigden ons en probeerden stilletjes weer te vertrekken. Maar zover kwam het niet. Vers bloed is gelijk aan vers vertier en met een koud biertje in de hand begonnen aan verschillende gesprekken. Een beetje dansen en een beetje eten!
De tijd vloog om en het werd ook tijd voor ons om terug naar het hotel te gaan, we zouden morgen een culturele dag maken.

Voordat we het hotel bereikten passeerden we een kroeg waar de deur van openstond en waar ook nog getapt werd! Een laatste afzakkertje en dan naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?