zondag 31 december 2023

Gelukkig nieuwjaarFilippijnen: Alleen op nieuwjaarsavond!
Angeles City (Walk About Hotel) Poolside 1), zondag 31 december 2023

Dat klinkt veel tragischer dan het in werkelijkheid is, ‘Alleen op nieuwjaarsavond!’

Waar woont “de eenzaamheid” eigenlijk?

Woont “de eenzaamheid” in de ziel van een persoon die op zichzelf aangewezen is of woont “de eenzaamheid” in de ziel van de persoon die medelijden heeft met de persoon die op zichzelf aangewezen is?

Wordt “de eenzaamheid” gevoed door de angst om alleen te zijn?

“Wanneer je niet gelukkig kan zijn wanneer je alleen bent kun je ook niet gelukkig zijn met een ander!”

Ik heb helemaal niets met het Christelijke nieuwjaar. Door mijn reizen langs de vele culturen heb ik soms het Christelijke (1 januari), het Joodse (2 oktober), het Thaise (13 april), het Chinese (10 februari), het Islamitische (6 juli) en het Hindoestaanse (25 februari) nieuwjaar in een kalenderjaar. Daarom is 1 januari voor mij een dag als alle andere dagen op de kalender.

De laatste dag van 2023 is gearriveerd en ik ben al 17 dagen op mezelf in Angeles City. Mijn vrouw bezoekt haar moeder in de provincie om samen met haar en een handjevol kinderen en kleinkinderen kerstmis en nieuw jaar te vieren. Ik ben erg blij voor Lyka en mijn familie.

2023 was voor Lyka en mij een gemiddeld jaar. Enkele mooie maar ook enkele lelijke momenten. Er was stress en er was geluk. Ik ben oprecht blij dat 2023 voorbij is.

2024 gaat hoogstwaarschijnlijk beter worden, er zijn belangrijke beslissingen genomen en onze toekomst gaat er heel anders uitzien.


Lyka en ik wensen jullie een voorspoedig en gezond 2024



Gelukkig nieuwjaar
Copyright/Disclaimer