zondag 2 december 2018

Frankrijk: Voetbal en onderhoud

Vic-en-Bigorre (Naast de tennisbaan), zondag 2 december 2018

Door een samenloop van omstandigheden hebben we vandaag niet veel kilometers te rijden. Het is maar tachtig kilometer tot Lourdes maar daar moeten we dan ook nog eens twee dagen over doen. Ongeveer twee jaar geleden reden we hier ook en ik besluit om voor de tweede keer een even zoveel jaren op ongeveer dezelfde plaats te overnachten.
De eerste halte
Toch gaat het ietsjes anders dan verwacht, dat is nu juist het leuke van het reizen met een camper. We volgen de aanwijzingen van een app op mijn telefoon en komen aan bij het kerkhof van Vic-en-Bigorre. Daar, voor het pand van de plaatselijke begrafenisondernemer, gaat de motorkap omhoog en ik controleer alle belangrijke vloeistoffen die een motor nodig heeft om probleemloos te blijven draaien. Er blijft wel een oog op mijn horloge want om 12:15 trapt AJAX af tegen ADO Den Haag voor de eerste wedstrijd van deze voetbalzondag. De 4G verbinding is al gecontroleerd en goed bevonden!
De gaskast van de camper wordt leeg geladen, de inhoud gecontroleerd, en daarna opnieuw ingericht. Belangrijke spullen die je veel gebruikt bovenop en minder belangrijke spullen onderop. Netjes inpakken en het is tijd voor een bakkie koffie en voetbal! Het is nog een beetje te vroeg voor een biertje omdat ik op de iPad een ander plaatsje heb gezien waar we misschien beter kunnen overnachten
AJAX wint de wedstrijd gemakkelijk en in de kleine dertig minuten die ik heb tussen het einde van de wedstrijd in Amsterdam en het begin van de wedstrijd in Rotterdam gaan we verkassen naar het nieuwe plekje.
Plaatsje voor de nacht
En ja hoor! Het is een schitterend plaatsje aan een doodlopende weg dat ik heb gevonden op google maps! Nu kan ik in de stand rust met een “koude jongen” binnen handbereik! Na een superspannende negentig minuten verlaat de trots van Rotterdam het veld als winnaar. Wat belangrijker is is dat de achterstand van AJAX op PSV is terug gebracht naar slechts twee punten en de spanning in de Nederlandse competitie weer helemaal terug terug is!
Rode kool met verse worst
Rode kool met verse worst is een Hollandse klassieker die we ook met veel plezier onderweg in Frankrijk eten! Het wordt niet zo heel laat vanavond want morgen is het een drukke dag. We gaan voor de tweede keer Lourdes bezoeken en daarna naar de camping om te douchen en het woongedeelte van de camper eens goed schoon te maken.
Copyright/Disclaimer