dinsdag 24 januari 2023

Thailand: Afscheid van Si Saket

2023-01-24_175908headblogw
Si Saket (Boonsiri Boutique Hotel) 411), dinsdag 24 januari 2023

Om half zeven loopt de wekker af en ik draai me weer om. Het hoesten is nu echt veel minder dus ik heb eindelijk weer een nacht ongestoord kunnen slapen. De excursie naar “Uthumphon Phisai” blijft in de agenda voor volgend jaar. We komen hier zeker weer terug! Hopelijk op de motor.
Ik laad mijn innerlijke batterij op tot een uur of negen en ga dan koffie halen. Ik voel me goed. En dat is heel belangrijk want morgen begint er weer een nieuw hoofdstuk van deze reis door Thailand.
De hele ochtend wordt er geluierd en ik kom opnieuw tot de conclusie dat ik Si Saket een heerlijk stadje vindt om een weekje door de brengen. Onbezorgd, zonder enige druk in een heerlijk hotel voor een klein prijsje. De mensen zijn vriendelijk en het leven is hier nog redelijk goedkoop.
Pad Krapow Bij het ons bekende lokale restaurantje gaan we afscheid nemen met de bekende Pad Krapow Moo, pittig varkensvlees op rijst. Daarna loop ik door naar “Sun Haeng Plaza” om 20.000 baht te pinnen. We hebben de komende dagen aardig wat geld nodig en ik wil niet op zoek naar een bank in Nang Rong. Je kan het maar op zak hebben, je weet maar nooit. Je kan aan mij toch niet zien dat ik geld op zak heb. Ik zie er altijd uit als een armoedige sloeber! Ik verras Lyka met een “Milky Matcha” van de KFC en een egg tart, voor mijzelf natuurlijk ook een. En ze zijn heerlijk!
Boonsiri Boutique Hotel Ik neem nog maar een foto van het hotel. Mocht je ooit naar Si Saket willen voor een bezoek of in dit stadje stranden dan kan ik het “Boonsiri Boutique Hotel” van harte aanbevelen. De kamers zijn ruim en schoon, probeer alleen weg te blijven van kamer 409 wegens geluidoverlast. De waterpomp op het dak staat precies boven deze kamer. En die pomp begint elke ochtend om precies vijf uur te loeien!
Ik schrijf nog wat verhalen, verwerk wat foto’s en luister naar oude muziek. Een ideale middag voor een reiziger die zich voorbereid voor het volgende hoofdstuk van zijn reis. Ik loop in gedachten door de afgelopen dagen in Si Saket. Heerlijke dagen!
2023-01-24_175908_flickr Mijn laatste avond op het balkon is de lucht bewolkt en dat verontrust me enigszins. Regen op komst? Volgens de weersverwachting niet maar dit is Thailand en wanneer het regent dan gerent het ook echt. En regen kunnen we de komende dagen in Nang Rong zeker niet gebruiken. Na twee biertjes houden we het voor gezien en gaan we voor de laatste keer naar de avondmarkt.
Gebakken rijst met saté Ook hier afscheid nemen en we eten een relatief risicoloze maaltijd van gebakken rijst met een stevige bundel sateetjes. We nemen alles goed in ons op wat onze herinneringen zijn alles wat er achterblijft wanneer we zijn vertrokken. Nog een laatste slok Chang Beer en een wandeling naar het hotel. Ik ben voordat ik in slaap val nog bezig met morgen. De mogelijke problemen en knooppunten van onze verplaatsing. Er zitten enkele aanname’s in dus het kan altijd mis gaan.

‘Problemen zijn er om te worden opgelost, niet om je erover zorgen te maken!’
Copyright/Disclaimer