zondag 12 februari 2023

Maleisië: Breakfast in bed

Broodjes voor het ontbijt
George Town - Penang (Spices Hotel) J), zondag 12 februari 2023

Broodjes voor het ontbijt Die luxe hebben we na al die drukke dagen! Een onverwachte hele dag vrij. De basis ligt bij gisterenavond toe we leuke Nederlanders hebben ontmoet in de “Jetty Food Court”. Bo en Jouri waren ook al een lange tijd op reis en dat schept meteen een band. Het uitwisselen van ervaringen die weer als basis kunnen dienen voor de komende dagen, weken of maanden.
Vanochtend hebben Lyka en ik allebei onze eigen dingen te doen en daarom liggen er pas om half twaalf deze heerlijkheden als ontbijt op ons bed. Het mag duidelijk zijn dat we zelfs om twee uur nog geen trek hebben in een lunch. Overslaan van de middagmaaltijd is de enige goede keuze! We weten al dat we vanavond weer bij “Kapitan Tandoori” gaan eten en deze keer besteld Lyka waarschijnlijk wat anders. Ik weet het al 100% zeker dat ik weer voor de “Garlic Naan Tandoori Set” met de onafscheidelijke “Aloo Ghobi Masala”. En daarna? Een paar biertjes drinken maar zeker niet zoveel als gisterenavond!

Omdat we vandaag helemaal niets hebben gedaan, en de koele kamer niet uit zijn geweest, maak ik gebruik van de mogelijkheid om de straatkunst van George Town er eens extra te belichten.

Street Art in George Town, Pulau Penang


George Town wordt hoofdzakelijk bezocht door dagjesmensen, soms komen ze voor een weekend maar verder dan twee nachten gaat het vaak niet. De straatkunst in de vorm van actieve muurschilderingen is een echte trekpleister geworden en heeft het UNESCO-Werelderfgoed een beetje naar de achtergrond gedrukt. Goede marketing, maar het doet te kort aan de ontelbare historische gebouwen die George Town nog herbergt.
Ook oude dames Jong en oud volgen verschillende routes door de oude wijken van George Town en hebben veel plezier bij het op de foto gaan en foto’s maken.

Een bloemlezing van de muurschilderingen, de “Street Art in George Town”.
Straatkunst De eerste is van een rode kater die we meteen “Karel” hebben gedoopt.

(De kater die aan de zuidkant van de binnenstad van Zaltbommel zwierf nadat zijn baasje plotseling was overleden. Totdat een wereldverbeteraar dat zielig vond en het narcisme het overnam. Karel was plotseling verdwenen en hoogstwaarschijnlijk door de medewerkers “Dierenopvangtehuis Bommelerwaard” is gevangen en na enkele weken of maanden afgemaakt? Dat is niet zielig! Vrijheid is een slechte zaak voor de wereldverbeteraars! Zolang ze zichzelf maar beter voelen!)
Straatkunst De kittens een stukje verderop zijn natuurlijk ook heel lieflijk.
Straatkunst
Net als hun zusje om de hoek! Maar dit zijn plaatjes die niet uitnodigen voor een interactie.

RennenHello Marilyn Dit zijn twee voorbeelden van muurschilderingen bij het “Grand Swiss” die door de interactie die grappige foto’s opleveren.
Muurschildering Ook onderweg naar een tempel komen we onverwacht mooie muurschilderingen tegen!
Straatkunst Achterop deze motor zitten is heel erg populair en in het weekend stond er een lange rij mensen op hun beurt te wachten om een foto te kunnen maken.
Straatkunst Persoonlijk vindt ik deze vliegerende jongen heel erg mooi. Vooral het gedeeltelijke afgebrokkelde pleisterwerk.
Straatkunst Lyka heeft heel veel plezier met de kinderen in het raam.
Straatkunst Dit is ook een heel populaire! De twee kinderen op de fiets. De kans om hem leeg te fotograferen is bijna nihil!
2023-02-10_180047_flickr Door de gehele oude wijk zijn er ook smeedijzeren kunstwerken te vinden. Niet minder mooi maar toch anders. Meer informatief. De muurschilderingen spreken meer tot je verbeelding.
Straatkunst De kokende vrouw. Heel mooi door het kleine rode Chinese altaar op straat.
Straatkunst Samen op de schommel.
Straatkunst
Een kind op een kistje reikt naar het raam.
Straatkunst En wat dachten jullie van deze? Op de zijgevel van een huis!
Muurschildering
En dit is dan de laatste. Gewoon op de muur naast de ingang naar onze kamer. Het was heerlijk om zo onbevangen in de open lucht van kunst te mogen genieten.

Aan het einde van de middag, of beter gezegd, aan het begin van de avond gaan we op pad om te eten. Op onze voorlaatste avond kiezen we opnieuw voor “Kapitan Tandoori”.
Chicken BiriyaniGarlic Naan Tandoori Set We weten dat het eten er goed is en Lyka kiest deze keer voor de “Biriyani Chicken” en ik ga voor de laatste keer deze reis voor de “Garlic Naan Tandoori Set”. Natuurlijk aangevuld met de “Aloo Ghobi Masala”. Een heerlijke maaltijd voor ons samen voor RM 38 (€ 8,30).
Tijdens het drinken van een biertje in het “Jetty Food Court” denk ik na over onze eerste week in Maleisië. George Town is enorm veranderd en ik ben niet zeker of we hier ooit nog een keer een weekje gaan rondhangen. Ik ben erg benieuwd wat we in Kuala Lumpur en Malacca gaan aantreffen. Zal het daar ook zo erg zijn veranderd? Onze programma’s voor de twee volgende bestemmingen zijn dun dus het zal ook veel rondhangen zijn. De “winterslaap” noemden wij dat vroeger. De tijd doden tussen (kostbare) excursies. Tot nu toe kan ik alleen maar concluderen dat Maleisië toch wel goedkoper is voor ons dan Thailand. Bier is heel slecht verkrijgbaar en dat kan een van de redenen zijn.
Om half tien gaan we terug naar het hotel. Morgen is alweer onze laatste dag op Pulau Penang en dan gaan we de excursie doen die we vandaag op het programma hadden staan. Ik worstel nog wat met mijn Kobo-ereader. Ik heb twee boeken die steeds vastlopen en dat is erg frustrerend. Ik wil die boeken namelijk heel graag lezen. Het is de eerste keer in bijna tien jaar dat ik dit meemaak en dat maakt het extra frustrerend! Gelukkig heb ik wel een idee hoe ik het met behulp van het programma “Calibre” kan oplossen. En dat gaan we vanavond nog proberen!
Copyright/Disclaimer