maandag 21 oktober 2019

Thailand: Een week in Sisaket

Watermeloen Sisaket (Boonsiri Boutique Hotel (409), maandag 21 oktober 2019

Het was een bijzonder rustige, maar zeker geen oninteressante, gezellige week in Sisaket. De toon is gezet voor deze reis die actieve periodes zal afwisselen met passieve periodes. Ik begin aardig te genieten van het nietsdoen, hibernating inzet engels, oftewel sluimeren, zoals Kris en ik dat twintig jaar geleden pleegden te noemen. Rondhangen, rondkijken, uitrusten, eten, drinken, slapen en wat geld besparen om je voor te bereiden op de volgende periode van activiteit.
Frankie, Jan en JielusGoulash
We hebben afscheid genomen van Frankie en Jan, tot over een jaar of twee begint nu voor me vreemd te klinken omdat je niet weet of dit een definitief afscheid is of niet. We houden van Frankie op onze eigen manier en proberen hem wat extra klandizie te brengen. Jan heeft voor ons geregeld dat Frankie voor ons zijn haast  in Sisaket beroemde goulash maakt. Helaas hadden wij ingestemd met rijst, nadat we voldoende bier Leo hadden gedronken. Om eerlijk te zijn waren we het alweer vergeten maar Jan herinnerde ons er aan. De rijst moest alleen worden omgeboekt naar aardappelen! Gelukkig stemde Frankie er mee in en konden wij genieten van een heerlijke westerse maaltijd in de Isaan.
Een lekker bakkieHalloween Donuts
De rest van de rustige dagen sleten we ’s middags in “Sun Haeng Plaza”, een oud warenhuis dat regelmatig wordt opgewaardeerd. Koffie met een donut bij “Dunkin’ Donuts” en de middag kruipt langzaam naar de zonsondergang op het balkon van ons aangename hotel in het centrum van Sisaket.
Volkswagen transporterVolkswagen transporterFiets taxi's
Tussen de twee excursies door hebben we ook nog wel wat andere leuke dingen gezien die de moderne tijd van ons zal afnemen. De lichtblauwe/crème Volkswagen Transporter T2 en de rij oude fiets songthaew’s hebben niet het eeuwige leven. De moderne Thai hebben de smaak van het consumeren nu ook te pakken en alles moet groter en nieuwer dan de buren.    
Geroosterde vis, rode kerrie em gebakken groentenGebakken rijstVis en rijst met bamboeKao Pad GaiTijd voor een broodje en patatZoete desserts
Het beste van de afgelopen week was ongetwijfeld het eten. Van modern fastfood tot oervoedsel uit de Isaan. Met andere woorden, we hebben veel genoten en trekken morgen weer verder. We gaan weer richting Pattaya via Ayuthaya en Bangkok.
Copyright/Disclaimer