zondag 18 april 2021

Nederland: Op begeleid verlof

2021-04-18_101947headblogw Zaltbommel (Achter het huis), zondag 18 april 2021

Na dertien maanden in de TBS-kliniek die “Nederland” heet mag ik eindelijk naar buiten. Wel onder een strenge begeleiding! De staat der Nederlanden, onder leiding van Mark Rutte, heeft me al ruim een jaar opgesloten omdat er een onzichtbare vijand onder ons is. En dat is niet de enige vijand van het Nederlandse volk, geloof me! Nu Mark en zijn trawanten van het “Outbreak Management Team” begrijpen hoe ze een heel volk probleemloos binnen kunnen houden zal het in toekomst nog veel vaker gebeuren.
Zoals de viroloog sprak op de heilige platte TV: ‘Het potentieel aantal dodelijke virussen dat nog niet ontdekt is is eindeloos! Er zullen in de toekomst nog heel veel pandemieën volgen!’ Denk daar maar eens over na? 
In de mist
Ondertussen mag ik op deze stille zondag onder begeleiding naar buiten. De wereld is kleiner dan gewoonlijk. Ik kan na al die uren Netflix niet zoveel natuurlijke prikkels meer verwerken. Zeker niet zonder de alom geprezen vaccinatie, medicatie en zelftesten van de Lidl en Aldi. Mijn geest en mentale welzijn kraakt onder alle beperkingen die van bovenaf zijn opgelegd. “Van bovenaf”, dat heeft iets bovenaards, iets goddelijks.   
In de mistIn de mistIn de mist
Het “Rondje Zaltbommel” om de oude binnenstad heeft iets magisch. De oude vestingwerken en de mist versmelten tot een surrealistisch landschap waaruit op elk moment een ridder te paard uit de mist kan opdoemen. Een beschermer tegen het kwaad en de onraad die onder ons is.  
In de mistIn de mist
Maar er doemen geen ridders op! Wat langzaam uit de flarden nevel verschijnt zijn mensen met een “Corona Hond”. Een huisdier speciaal aangeschaft om tijdens te uren waarin de avondklok moet worden nageleefd een wettelijk excuus te hebben om in het donker naar buiten te mogen. Wat gaat er met al die Hongaarse en Roemeense viervoeters gebeuren wanneer de kudde mensen weer vrij worden gelaten? Elke boom in het bos zijn eigen hond? De dierenvoedselbank zal steeds belangrijker worden. 
In de mist
Ik heb zo’n onschuldig dier gelukkig niet nodig! Op het moment dat de avondklok ingaat kruip ik onder de dekens. Dat hadden Mark en Hugo moeten invoeren! Heel Nederland vroeg naar bed in plaats van een avondklok. En dat van die begeleider? Mijn lieve vrouw houd me nauwlettend in de gaten dat ik niets vreemds of gevaarlijks doe!
Wat is het toch mooi zo dicht bij huis! Je hoeft echt niet ver te gaan om te ontsnappen van de dagelijkse sleur!
Copyright/Disclaimer