dinsdag 6 februari 2018

Thailand: Verlenging

Bua Yai (Yu en John) VIP boven voor), dinsdag 6 februari 2018

Het kan nog kouder!
Het is nog kouder dan gisterenochtend wanneer ik rillend onder het dunne dekbed wakker wordt. Het moet toch niet gekker worden met die klimaat verandering!
Stevig ontbijt
Omdat mijn lichaam meer warmte moet produceren tijdens de koude nacht heb ik een stevige trek wanneer ik opsta. Gelukkig heeft Yu daar een beproefd medicijn tegen. De geplande rustdag die ik nog voor deze korte reis over heb gebruik ik vandaag. Heerlijk niets doen! Muziek luisteren, een beetje schrijven, een koffie drinken, een praatje maken, etc. etc. …

“300 woorden en 2 foto’s”

Er zijn tijdens mijn reizen van die dagen dat er niets tot weinig gebeurd. Van die èchte rustdagen dat ik ook weinig tot niets doe. Een gestolen of verloren dag? Nee, zo voelt dat niet, het is soms zelfs verfrissend om een dag niets te doen. Niets te schrijven, even afstand nemen van de verplichtingen. Verplichtingen? Misschien een iets te zwaar woord maar ik voel het soms toch wel degelijk als een last op mijn schouders om jullie, mijn lezers/volgers, elke dag van een verhaaltje te voorzien. Ik heb er al heel lang over nagedacht hoe dit op te lossen en ben tot de volgende conclusie gekomen.
Wat er ook gebeurd op een rustdag ik ga vanaf vandaag proberen om elke dag een stukje te schrijven van minimaal 300 woorden en 2 foto’s daarbij te plaatsen. Dat zullen niet de meest interessante stukjes en foto’s zijn maar meer een voorbeeld hoe bijzonder gewone en dagelijkse zaken kunnen zijn. Ik zie jullie in gedachte al denken: Hoeveel is 300 woorden? Wel, op dit punt staat de teller op 281!

Cinema Hiscoe
Als verrassing zet John vanavond voor ons de openlucht bioscoop op! Ik kan mijn lach niet onderdrukken. John blijft me ook na zes dagen samen nog steeds verrassen!
Cinema Hiscoe
De apparatuur staat en dan wordt het wachten tot het donker wordt. Voordat we de Thaise film “Chocolat” kijken wordt er eerst nog gegeten. Op mijn verzoek eten we op deze laatste avond samen opnieuw Thais.
Thaise maaltijd
Aan tafel!
Garnalen met broccoli
Broccoli met garnalen
Zoet en zure kip
Gemende groenten in tomatensaus
Een bord met heerlijkheden
Is dit een mooi bordje? Met kimchi?
Na de film ga ik voldaan naar bed, morgen echt vroeg op! De oogst van dit verhaal is 381 woorden.
Copyright/Disclaimer