vrijdag 8 maart 2013

Thailand: Hier zakt mijn broek helemaal van af!

Nadat we alle vereiste documenten voor een aanvraag voor een MVV-visum verzameld hebben. Inclusief het diploma "Inburgering in het buitenland" krijg ik de volgende email van de IND.


Geachte heer Kuijntjes,

Bedankt voor uw reactie.
Om te beginnen wil ik u erop wijzen dat contact via email niet gebruikelijk is. Mijn collega's in Amsterdam hebben u daarin juist voorgelicht. De reden dat ik contact met de ambassade heb opgenomen, is gelegen in het feit dat u op de Nederlandse ambassade heeft aangegeven dat u de IND op de hoogte heeft gesteld van uw verblijf in Thailand en dat de correspondentie tussen u en de IND ook aan u in het buitenland gericht zou worden. Aangezien ik daarover niets kon terugvinden in onze systemen, heb ik contact gezocht met de ambassade, die u vervolgens weer heeft gecontacteerd.

Het contact tussen u en mij zal via briefwisseling verlopen, zoals gebruikelijk is. De correspondentie zal gericht worden aan uw woonadres in Nederland. Ik heb uit uw mail begrepen dat u een contactpersoon in Nederland heeft die kan zorgdragen dat de inhoud van mijn brieven bij u bekend wordt gemaakt.

Ik merk op dat het zeer ongebruikelijk is dat hangende een aanvraag de referent zich in het buitenland bevindt. Op die manier loopt u namelijk de kans dat u gegevens, die ik noodzakelijk acht voor de beoordeling van de aanvraag, niet of niet op tijd kunt bemachtigen, aangezien veel documenten in persoon bij de Nederlandse autoriteiten aangevraagd dan wel afgehaald moeten worden. Ik wijs u erop dat het geheel voor uw eigen risico komt indien u bepaalde gegevens niet of te laat bemachtigd en opstuurt naar de IND. Het was zinvoller geweest om pas een aanvraag in te dienen op het moment dat u zich in Nederland bevindt en betrokkene in haar land van herkomst, maar goed, u heeft die keuze gemaakt en dat staat u natuurlijk vrij.
Ik wil u er echter dringend op wijzen dat ik geen rekening kan houden met de omstandigheid dat u zich in Thailand bevindt. De procedure zoals die doorlopen moet worden, alsmede de beoordeling van de aanvraag, zal plaatsvinden zoals normaliter gebruikelijk is. Dat betekent ook dat u de door mij gevraagde gegevens via de voorgeschreven route moet opsturen zodat de gegevens door de IND kunnen worden ingescand in Almelo waarna ze vervolgens in het systeem kunnen worden verwerkt. U zult derhalve begrijpen dat het daarom geen enkele zin heeft om kopieën van documenten via de email naar mij toe te sturen, aangezien ik geen mogelijkheden heb om de per email toegestuurde documenten in te scannen en te registreren in het systeem.

Voor wat betreft de reeds op de Nederlandse ambassade in Thailand overgelegde gegevens en bescheiden. Enkele van de gegevens die op de Nederlandse ambassade zijn overgelegd, dienen ook in kopie te worden overgelegd aan de IND omdat wij een separate toets en beoordeling doen. Voorts is uit het aanvraagformulier gebleken dat enkele documenten te oud zijn en opnieuw in Nederland aangevraagd moeten worden. Dit betreffen onder andere inkomensgegevens en uittreksels van de GBA.

Ik zal aan uw woonadres in Nederland een brief sturen met daarin alle nog te overleggen documenten en gegevens. In die brief staat ook het bedrag dat u aan leges moet betalen, het bankrekeningnummer alsmede de betalingskenmerken die u nodig heeft voor de betaling van de leges. De betaling van de leges alsmede het overleggen van de door mij gevraagde gegevens dienen uiterlijk binnen drie weken na dagtekening van mijn brief door de IND te zijn ontvangen. E.e.a. staat in mijn brief die ik u zal toesturen nader uitgelegd.

Naar verwachting zal ik de brief eind van deze middag klaar hebben en opsturen. Naar verwachting zal de brief morgen of begin volgende week bezorgd worden op uw woonadres.

Ik wens u alvast een fijn weekend.

Vriendelijke groet,

Ik heb de naam maar weg gelaten maar ik begrijp nu meteen dat mijn vrouw niet welkom is. Wat nu? Zal ik mijn plaats in Nederland opgeven voor een Somaliër, een Irakees, een criminele Roemeen of toch maar doorvechten? Het doet me pijn! Ik heb tijdens mijn dienstplicht moeilijke momenten doorgemaakt die voor anderen emotioneel verstorend waren. Ik heb nooit gebruik gemaakt van enige sociale voorzieningen als het over werk ging. En nu is mijn vrouw niet welkom? Joop, wat heb je ons aangedaan? Ruud, zo had je het toch niet bedoeld? En Rita, gaat het goed bij de weight watchers? Ik ben hier dood en doodziek van!

Dit was brandhout, goedenavond!
Copyright/Disclaimer