vrijdag 15 oktober 2010

Thailand: Regen

Pattaya (Boxing Roo)

Ik kan niet echt zeggen dat ik in het paradijs ben gearriveerd! Vanaf maandagavond heb ik elke dag regen gehad en er zit overdag niets anders op dan een beetje muziek te luisteren en met de computer te spelen.

‘s Avonds lekker eten en als het regent bij de Boxing Roo een biertje drinken. Gisteren spetterde het wel maar het wilde niet doorregenen, dus toch maar een paar biertjes bij “het kantoor” gedronken.

Ik wil geen oude koeien uit de sloot trekken maar het valt nu helemaal op dat Pattaya leeg is. Het toerisme is nu ook opgegeven door de regering die bij monde van de Premier meldde dat de productie op een ongekend hoog punt is belandt en de export loopt als een trein. Over het toerisme was hij kort maar duidelijk!
“Het toerisme is geen prioriteit en er zijn geen concrete plannen om het te proberen uit het slop te trekken.”
“Wanneer je werkzaam bent in de toeristensector dan raad ik u aan om ander werk te gaan zoeken!”, sprak hij bemoedigend.

Dus de toeristen weten waar ze aan toe zijn! Er zullen veel bedrijven hun hoofd niet boven water kunnen houden. De eerste tekenen zijn dat mijn favoriete ****hotel in Bangkok alweer haar prijzen heeft verlaagd. Ik kan daar nu voor 1000 THB (€25) per nacht incl. ontbijt slapen. Misschien iets voor later deze maand of volgende maand.

Gisteren heb de tandarts weer bezocht en mijn gebit laten controleren en schoonmaken. Nu kan ik er weer een half jaar tegen aan! Vandaag ben ik ook maar weer eens aan het plannen geslagen voor volgend jaar. Mijn rustpauze is weer voorbij begin december en dan gaan we weer lekker op pad. Veel mooie bestemmingen en ook drie nieuwe landen worden toegevoegd aan mijn lijst. Het eerste nieuwe land van 2011 wordt India, Kolkata in januari om precies te zijn.

En morgen ga ik serieus aan de slag met de verhalen over Steef. Het is nu bijna twee jaar geleden dat hij het levenslicht zag en het wordt tijd om het boek af te maken.
Copyright/Disclaimer